• 0 342 317 33 01

Üniversitemiz web sitesini geliştirmek ve iyileştirmek amacıyla Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliğinde yapılması planlanan bir dizi toplantının ikincisi 29.11.2022 tarihinde, 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir.  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç YILMAZ başkanlığında, Grafik Sanatlar Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Bayram BOZHÜYÜK ve Araş. Gör. Dr. İbrahim Halil ÖZKİRİŞÇİ;  Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Taylan GÜVENİLİR; Bilgi İşlem Daire Başkanı Celal DİKİCİ ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Personeli Müh. Sibel Kervancı, Tekniker İbrahim Halil Keşküş ve Tekniker Çetin Altuntaş’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda üniversitemiz web sitesinin güçlü yönleri ve zayıf yönleri tartışılmıştır. 

Türkiye’den, Avrupa ülkelerinden ve ABD’den çeşitli üniversitelerin web siteleri incelenmiştir ve içlerinden tasarım ödülü kazanmış olan örneklerin ortak özellikleri üzerine tartışılmıştır. Bu karşılaştırma sonucunda ilgili üniversite web sitelerinin ortak olan güçlü yönleri listelenmiştir. Bu değerlendirmenin neticesinde, üniversitemiz web sitesinin daha çağdaş bir tasarım dili ile yeniden düzenlenmesi ile ilgili değişikliğin mevcut alt yapının imkânları dâhilinde yapılabileceği sonucuna varılmıştır. 
İstenilen tasarım diline sahip bir web sitesi taslağı oluşturulacak ve ileriki bir tarihte yeniden toplantı düzenlenerek istenilen amaçlara ulaşılıp ulaşılmadığı tartışılacaktır.