• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar, 15-18 Nisan 2024 tarihleri arasında Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Romanya Babeş-Bolyai Üniversitesi Film ve Tiyatro Fakültesi'nde ders verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz, Türk Sineması Tarihi ve güncel Türk Sineması üzerine Film Tasarımı Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine yönelik 8 saatlik bir çalıştay düzenleyerek katılımcılara Türk Sinemasını tanıtırken, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar ise 2. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek Korku Sineması alanında 8 saatlik bir seminer serisi gerçekleştirdi. Bu etkinliklerde, Türk sinemasının zengin geçmişi ve güncel gelişmeleri ile korku sinemasının temel kavramları ele alındı.

Bu başarılı etkinlikler, iki üniversitenin kültürel işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra, öğrenci ve akademisyenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etti. Babeş-Bolyai Üniversitesi Film Tasarımı Bölüm Başkanı Daniel Iftene bu etkinliğin öğrencilere farklı bir perspektif kattığını ve gelecekteki işbirlikleri için sağlam bir temel oluşturduğunu belirtti.