• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, "Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri" kapsamında düzenlediği etkinliklere devam etmektedir. Bu etkinliklerin önemli bir bölümünü ise "Ustalarla Söyleşi" adını taşıyan ve alanında uzman kişilerle gerçekleştirilen söyleşiler oluşturmaktadır. Bugüne kadar sekiz adet söyleşi aracılığıyla Güzel Sanatlar alanında uzman isimler ve öğrenciler bir araya getirildi.

“Ustalarla Söyleşi” etkinliklerinin altıncısı, Dr. Öğr. Üyesi M. Özer Özkantar moderatörlüğünde, birçok festivalden ödül alan yönetmen ve akademisyen Dr. Sezen Kayhan ile gerçekleştirildi. Kayhan, öğrencilere kendi yönetmenlik deneyimlerini aktarırken, sinema sektöründeki kariyer olanakları hakkında değerli bilgiler paylaştı. Kayhan, özellikle Sinema alanında eğitim gören öğrencilerin kısa filme yöneldiğine değinerek, öğrencilere filmlerinin festival sürecine çok iyi hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu. Seyirciler, Kayhan'ın yapım aşamasında bulunan farklı projeleri hakkında sorular sorarak, sinema endüstrisindeki pratik ipuçlarını öğrenme fırsatı buldular.

"Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri" kapsamında düzenlenen yedinci söyleşi, Doç. Dr. Deniz Vuruşkan moderatörlüğünde, Moda Tasarımcıları Zübeyde Yakışır ve Mehmet Aygün ile gerçekleştirildi. Moda alanında kendi markalarını kuran ve geliştiren Yakışır ve Aygün, öğrencilere kostüm tasarım süreci ve markalaşma hakkında detaylı bilgiler verdi. Ulusal düzeyde birçok başarıya imza atan tasarımcılar aynı zamanda, bireysel kariyerlerinde karşılaştıkları zorluklar ve başarıya giden yollar konusunda deneyimlerini paylaşarak, öğrencilere çok çalışmaları ve tecrübe edinmeleri tavsiyesinde bulundular.

Kariyer etkinliğinin sekizinci söyleşisi ise, Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek moderatörlüğünde, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan birçok büyük tekstil firmasının marka yöneticiliğini yapan ve aynı zamanda akademik çalışmalar yürüten Selim Şentürk ile gerçekleştirildi. Şentürk, iş dünyasında marka yönetimi ve pazarlama stratejileri konusunda değerli deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Şentürk, öğrencilere markalaşma sürecinde dikkate almaları gereken faktörler hakkında bilgi verirken, kendi kariyerinden örnekler sunarak ilham verici bir söyleşi gerçekleştirdi. Şentürk, konuşmasını bitirirken kendi markasını oluşturmak isteyen öğrencilere, güçlü yanlarını keşfetme konusunda çaba göstermeleri ve başarılı oldukları alanlarda adım atmaktan çekinmemeleri tavsiyesinde bulundu.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, "Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri" kapsamında yapılan “Ustalarla Söyleşi” etkinliklerinin başarısından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti ve söyleşileri organize eden moderatörlere, konuşmacılara ve etkinliğe katılan seyircilere teşekkürlerini iletti. Atalay, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sanat ve tasarım dünyasına dair pratik bilgiler edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin sektör dinamiklerini anlamalarına yardımcı olmak ve kendi kariyer hedeflerini belirlemelerine katkıda bulunmak açısından faydalı olacağını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri" etkinlikleri, öğrencilerin sanat ve tasarım alanında uzman isimlerle bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamaya devam edecektir.