Sevgili Öğrencilerimiz,

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hoş geldiniz. Üniversitemiz, sanatın evrenselliği ve yaratıcı ifadenin önemini anlamaya yönelik bir misyonla kurulmuş bir üniversitedir. Fakültemiz, sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan bir akademik kadro ve yaratıcı düşünceyi teşvik eden araştırma fırsatları ile donatılmıştır.

Fakültemiz, sadece mevcut sanat formlarını tekrarlamakla kalmaz, aynı zamanda yeni ve özgün sanatsal ifadeleri oluşturmayı ve bunları topluma ve insanlığa sunmayı hedefler. Bu doğrultuda, öğrencilerimize çağdaş sanatın en yeni gelişmelerini takip etme ve kendi sanatsal ifadelerini geliştirme fırsatları sunuyoruz.

Kültürel bağlamda köklü bir geçmişe sahip bir fakülte olarak, sanat dünyasıyla sıkı ve sürekli ilişkiler kurma amacı taşıyan çeşitli girişimlerimiz bulunmaktadır. Bu, öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine ve bilgi birikimlerini pratiğe dökmelerine fırsat sunmaktadır. Öğretim üyelerimiz, sanat dünyasının karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirme ve projeler üretme konularında teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.

Nitelikli akademik kadro ve altyapı elbette ki başarılı bir sanat eğitimi için önemlidir, ancak aynı zamanda çalışkan, azimli, idealist ve karakter sahibi öğrenciler de başarının temel taşıdır. Başarı için gereken unsurlardan biri, özveri ve azimle çalışmaktır. Ancak bu çabaların, mezuniyet sonrası sanat kariyerinizde size büyük fayda sağlayacağını unutmamak önemlidir.

Ülkemizin sanat dünyasındaki saygınlığını artırmak için sadece sizin gibi sanatseverlerin çaba göstermesi gerektiğini unutmamalıyız. Bu, hepimizin sorumluluğundadır. Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde geçirdiğiniz bu dönemi en iyi şekilde değerlendireceğinize ve sanat alanında yetkin ve vatansever bireyler olarak mezun olacağınıza olan inancımızı yinelemek isterim.

Yeni sanat eğitim hayatınızda başarılar dileriz.

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı