• 0 342 317 33 01

 

Gaziantep Üniversite (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından hazırlanan “Ustaların İzinde Çırakların Önünde” isimli “Kavrama Dair Bir Sergi” temalı serginin açılışı Gaziantep Eski Havra binasında gerçekleşen törenle yapıldı.

Serginin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, serginin önemine değinerek, katılımcılara sergi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Atalay, “Resim Bölümü’ndeki öğrencilerin, mezunlarının yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencileri ile hocalarının bir arada katılmalarının, Resim Bölümü’nün gelecek vizyonunu gösterdiğini, ‘Ustaların İzinde Çırakların Önünde’ başlığı ile gerçekleştirilen serginin sanat dünyamıza ve kentimize hayırlı olmasını dilerim. Serginin gerçekleşmesine katkı veren Gaziantep Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gazikültür A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’a, Doç. Dr. Ayhan Özer’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

GAÜN Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer ise “Uzun yıllar bir ibadethane olarak kullanılan bu değerli mimari yapının, Gaziantep kentinin kültür ve sanat yaşamının gelişmesi için önemli bir imkândır. Çok farklı disiplinlerden yola çıkan; geçmiş-gelecek, yeni-eski ve gelenek ve modern kavramlarını ele alan çalışmaların, izleyiciyi farklı düşünce ve duygulara sürükleyeceğine inanıyorum. Serginin gerçekleşmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gazikültür Müdür Yardımcısı Osman Kartal da Eski Havra Binası’nda sergiler açmaya devam ettiklerini, bir önceki serginin “Dualı Gömlekler Sergisi” olduğunu bu serginin çok ilgi gördüğünü söyledi. Şimdi ise “Ustaların İzinde Çırakların Önünde” sergisi ile kültür sanat faaliyetlerine desteğimizi sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Açılışa Gaziantep Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Mustafa Cevat Atalay, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer, Gazikültür Müdür Yardımcısı Osman Kartal, Gaziantep Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, öğrencileri ve sanat severler katıldı. Açılışa katılımcılara belgelerin takdimi ile devam edilip, eserler izleyicilerin ilgisine sunuldu. Sergi 16 Aralık 2022 tarihine kadar gezilebilecek.