• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan “Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu’da” sergisinin açılışı, Başkan Vekili Mehmet Berk, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ve protokol üyelerinin katılımıyla 08.11.2022 tarihinde Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sergide, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan ÖZER, Öğr. Gör. Tuğrul Alpaslan DAMGACI ve Ar. Gör. Bekir BABA’nın da içerisinde bulunduğu altmışı aşkın sanatçının çeşitli tekniklerle yaptıkları resim, heykel ve seramik türündeki eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programın bir önceki aşamasında GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine Panel” etkinliğinde konuşma yapan Prof. Dr. Aydın AYAN, Prof. Dr. Adnan TEPECİK, Prof. Dr. Alaybey KAROĞLU, Ressam ve Şair Bünyamin BALAMİR ve Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY da sergiye eserleriyle katıldı.

 

Serginin açılışında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, böylesi büyük bir serginin Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve Gaziantep’in uygarlık tarihinde köklü bir yeri olduğuna vurgu yaparak şehrin sanatla olan yakın bağının altını çizdi.

 

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ise Anadolu’yu ana gibi kutsal olarak kabul ettiklerini ifade ederek, “Anadolu binlerce yıldan bu yana birçok medeniyete ve uygarlığa ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra Anadolu, birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş bir toprak parçası. Bugün burada sergilenen eserler geçmişimize ışık tutuyor. Bu nedenle bu serginin önemi bizler için çok yüksek.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından serginin açılışını sembolize eden kurdele kesme merasimi yapıldı ve açılışta bulunan sanatçılarla ziyaretçiler, sergilenen eserler üzerine fikir alışverişinde bulundular.

 

Büyük ilgi gören sergi 30 Kasım 2022 tarihine kadar Zeugma Mozaik Müzesinde ilgililere açık olacaktır.