• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından, Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY’ın küratörlüğünde bu sene ikincisi düzenlenen “Akademisyen Sanatçılar Sergisi“nin açılışı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa SARIBIYIK ve Rektör Yardımcı Prof. Dr. RECEP YUMRUTAŞ’ın katılımıyla Şehitkamil Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümüne ithafen düzenlenen sergiye 32 üniversiteden 109 akademisyen sanatçı, resim, baskı resim, fotoğraf ve dijital baskı gibi çeşitli tekniklerle ürettikleri eserleriyle katılım sağladılar.

Açılışta konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa SARIBIYIK, “Pek çok üniversiteden akademisyen arkadaşların katkı yaptığı bu sergi vesilesiyle akademisyenlerimizin sadece öğrencileriyle baş başa kalmayıp topluma açık yönüyle birlikte olmaları fevkalade sevindirici bir durum. Aslında üniversiteler sadece üniversite kampüsü içerisinde bilgi üreten, ürettikleri bilgiyle sadece kendileri yoğrulan bir kurum olmamalı; olmamak zorunda. Topluma açık yönleri de olmalı. Sanat, estetik, değer, zarafet, nezaket bizim medeniyetimizin temel ilkeleridir. Bu ilkeleri gerçekten GAÜN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mustafa Cevat Bey öncülüğünde çok güzel bir şekilde temsil ediyor” sözleriyle memnuniyetini bildirdi ve ayrıca serginin Cumhuriyet’in 99. yılına ithaf edilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY açılış konuşmalarında “Gaziantep Üniversitesi şehre değer katmaya, sanat ve estetik değeri katmaya devam edecek. Biz bu misyonu üzerimize alıyoruz ve üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya devam edeceğiz” sözleriyle Gaziantep Üniversitesi’nin şehirle interaktif bir ilişki kurma sürecinde sanatın rolünün altını çizdi ve sergiye imkân sağlayan Şehitkamil Belediyesi’ne ve Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

 “Akademisyen Sanatçılar Sergisi 2”, 15 Kasım 2022 tarihine kadar Şehitkamil Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacaktır.