• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Gülperi Alkan’ın yönettiği “Gaip” isimli belgesel 13. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Öğrenci Kategorisi’nde finale kaldı.

 

TRT tarafından 13’üncüsünü düzenlenen Uluslararası Belgesel Ödülleri’nin yarışma bölümünde Öğrenci Kategorisi’nde finale kalan Gaip adlı belgeselin yönetmenliğini Gülperi Alkan, yapımcılığını Elif Donat, kurgusunu Mevhibe Hançerli, Ali Aslan ve Ahmet Can Yazıcı yaptı. Kısa Belgesel “Gaip” Uluslararası Belgesel Ödülleri Öğrenci Kategorisi’nde finale kalmaya hak kazandı. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özcan Demir, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde elde ettikleri başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik etti. Doç. Dr. Özcan Demir, öğrencilerinin projedeki titiz çalışmalarına dikkat çekti. Farklı tekniklerle çekilen “Gaip” filminin izleyicide toplumdaki engelli birey algısını değiştireceğini dile getirirken öğrencilerine sanat hayatlarında başarılar diledi. Gaziantep Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay da “sinema sanatının ifade gücüne vurgu yaparak öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sanat hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

“Gaip” Kısa Belgesel’in yönetmeni Gülperi Alkan, “Sosyal yaşamım ve eğitimim hayatımda yaşadığım aksilikleri sanatla insanlara aktarıp, doğru bir şekilde anlatıp böylesine önemli bir yarışmada finale kalmak gerçekten onur verici. Projeme inanıp bana destek olan Doç. Dr. Özcan Demir hocama, Doç. Dr. Gönül Cengiz hocama ve ders danışmanım Prof. Dr. Selma Köksal hocama çok teşekkür ediyorum. Sabırla beni dinleyen sınıf arkadaşlarım ve ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.” dedi.