• 0 342 317 33 01

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde, Dr. Öğr. Üyesi M. Özer Özkantar'ın moderatörlüğünde, fotoğraf sanatçısı, yazar ve akademisyen Melissa Mey ile sanat üzerine yapılan söyleşi, 15 Aralık 2023 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla buluştu. Mey, kariyer öyküsünü iletmesinin yanı sıra sanat anlayışını ve vizyonunu katılımcılarla paylaştı.

Mey, söyleşi esnasında bulunduğumuz coğrafyanın zenginliklerine vurgu yaparak öğrencilere, sanat üretimlerinde Anadolu'nun değerlerine odaklanmalarını önerdi. Bu değerlerin, modern sanat anlayışından beslenerek daha ileriye taşınabileceğini ifade etti. Aynı zamanda, Türk kültürünün çeşitliliğinin sanatsal yaratımlar için ilham kaynağı olması gerektiğini vurgulayarak, öğrencilere kendi kültürlerinden güç alarak eserlerine kişisel dokunuşlar eklemelerini öğütledi.

Söyleşinin devamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mey, kariyerleri için izlenmesi gereken yollar hakkında öngörülerini paylaştı ve öğrencileri çalışmayı bırakmamaları konusunda cesaretlendirdi. Söyleşinin sonunda, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mustafa Cevat Atalay, konuşmacı Melissa Mey'e ve moderatör Dr. Öğr. Üyesi M. Özer Özkantar'a verimli söyleşi için teşekkürlerini iletti.