• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği, önemli bir konuğu ağırladı. Anıtkabir ve Gaziantep Panorama Müzesi gibi Türkiye'nin önemli anıtsal mekânlarında sergilenen çok sayıda eseriyle tanınan Rus Devlet Sanatçısı Alexander Samsonov, Fakülte Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 9. söyleşi ile öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Samsonov, kariyeri ve sanat anlayışı hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Sanatçı, deneyimlerini aktararak öğrencilerin gelecekteki çalışma hayatlarında nasıl adımlar atmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Aynı zamanda, Sanmsonov, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtlayarak kariyerinin dönemeçlerini ve sanat anlayışını detaylarıyla paylaştı. Sanatın sadece bir sanat değil aynı zamanda bir zanaat olduğunu vurgulayan Samsonov, düzenli çalışma disiplini ve azimle sanatın geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Pratik yapmanın ve sürekli gelişmeye odaklanmanın önemini vurgulayan sanatçı, öğrencilere sanatlarını icra ederken mükemmelliğe ulaşmak için yılmadan çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik, öğrenciler arasında sanatın farklı yönleri üzerine düşünce ve tartışmaların tetiklenmesine katkı sağlayarak, sanat ve zanaatın birleşimini vurgulayarak öğrencilere ilham verici bir perspektif kazandırdı.

Etkinliğin kapanışında konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, etkinliğin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu ve sanat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Alexander Samsonov'un öğrencilere ilham verdiğini belirtti ve Alexander Samsonov'a ve etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev'e teşekkürlerini iletti.