• 0 342 317 33 01

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tubitak, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Bilim Filmleri Günleri," 29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Bu etkinlik, bilim ve sinema meraklılarını bir araya getirerek, üç gün boyunca uzay temalı bir dizi kurmaca ve belgesel filmle birlikte panel, söyleşi ve film okumalarını içeren zengin bir program sundu.

“Aziz Sancar’ın Nobel’e Uzanan Başarı Hikâyesi” belgeselinin gösterimi ile başlayan etkinlik Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasıyla devam etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde Bilim Filmleri Günleri’nin düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti ve “Bilim Şehri Gaziantep” sloganıyla etkinliğin şehre önem kattığını vurguladı. Daha sonra, Prof. Dr. Ceylan Kandemir (İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi) moderatörlüğünde gerçekleşen "Bilim Filmlerinde Görüntü Dili ve Yeni İzleyici" konulu panelde, Doç. Dr. Begüm Aylin Önder (İstanbul Arel Üniversitesi, İletişim Fakültesi), Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz (GAÜN, Güzel Sanatlar Fakültesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş (İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi) sunumlar gerçekleştirdiler.

Festival kapsamında, yerli ve yabancı birçok bilim filmi ve belgeseli izleyicilerle buluştu. "Aziz Sancar’ın Nobel’e Uzanan Başarı Hikâyesi” belgeselinin yanı sıra “Uzayın Bilinmeyenleri”, “Bilim ve Dünya”, “Bandırma Füze Kulübü" gibi belgesel yapımları, ayrıca "Yıldızlar Arası”, “Yerçekimi” ve “Marslı" gibi Hollywood yapımları gösterildi. Hollywood yapımı bilim filmlerinin ardından ise Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar (GAÜN, Güzel Sanatlar Fakültesi) moderatörlüğünde film okumaları gerçekleştirildi. İzleyicilerle interaktif bir şekilde gerçekleştirilen film okumaları, izleyicilere film deneyimlerini derinlemesine anlama ve tartışma fırsatı sundu. Etkinlik sonrası, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, etkinlikte yer alan öğretim elemanlarına çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.