• 0 342 317 33 01

St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi arasında yapılan ERASMUS+ anlaşması kapsamında 17-23 Kasım 2023 tarihleri arasında çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. GAÜN ERASMUS Ofisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi Öğretim Elemanı Anastasia YUDİNA sanatın çeşitli alanları ile ilgili 3 adet çalıştay ve bir konferansta öğretim elemanları ve öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikler, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev’in konuşmasıyla başladı. Aliyev konuşmasında uluslararası bir organizasyona rehberlik etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ve YUDİNA’nın farklı bir sanat anlayışını öğrencilere tanıtacağına inandığını belirtti. Daha sonra YUDİNA Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Atölyesi’nde Resim sanatı üzerine düzenlediği çalıştayda yağlı boya tekniklerini öğrencilere aktardı. Etkinliklerin ikinci gününde ise YUDİNA, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda bir konferans gerçekleştirdi. Konferansta Rusya Federasyonu’nda yürütülen sanat çalışmaları ve sanat anlayışı hakkında bilgiler veren YUDİNA, aynı zamanda kişisel sanat kariyeri ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Etkinliklerin üçüncü gününde Baskı Atölyesi’nde Resim sanatında baskı tekniği ile ilgili bir çalıştay gerçekleştiren YUDİNA, baskı konusunda Rusya’da uygulanan yöntemleri katılımcılara aktardı. Daha sonra Konferans Salonu’nda portre çizimi hakkında bir çalıştay düzenlendi. Bu çalıştayda YUDİNA portrenin farklı öğelerinin çizimi hakkında detaylı teknik bilgiler sundu. Etkinliklerin son gününde ise YUDİNA, grafik resim üzerine bilgiler paylaşmak için katılımcılarla bir araya geldi.

Etkinliklerin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, bu uzun soluklu etkinliğin iki ülke ve iki kurum arasında bir işbirliği olanağı sağlarken aynı zamanda sanat alanında kültürler arası bir bilgi paylaşımı ortamı oluşturduğunu ve etkinliğin verimli olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Prof. Dr. ATALAY, “Bu işbirliği, iki kurum arasında iletişim başlatmakta ve gelecekte öğrenci ve akademik personel değişimini vaat eden bir ortaklığın başlangıcı niteliğini taşımaktadır. Ayrıca, sanat sergileri gibi etkinliklerde gelecekteki ortaklıklar için bir başlangıçtır. Bu etkinliğin organize edilmesini sağlayan başta Sn. Rektörümüz Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN’a, ERASMUS Ofisi’ne ve organizasyona rehberlik eden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev’e teşekkürlerimi iletirim” sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.