• 0 342 317 33 01

GAÜN Kariyer Merkezi ve İŞKUR Gaziantep işbirliğiyle, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla İş Kulübü Eğitimi düzenlendi. Öğr. Gör. Dr. Şehnaz SATICI, Eğitim Uzmanı Hamiyet İSMETOĞLU ve Eğitim Uzmanı Mehmet AKOĞLU tarafından lisans ve lisans sonrası öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlik, fakültenin Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Eğitimde, katılımcılara CV oluşturma, işveren ve aday ilişkileri, işverenler karşısında sergilenmesi gereken etkili davranışlar konularında bilgiler aktarıldı. Öğrencilere, düşüncelerini işverenlere açıklayabilme ve mevcut potansiyellerini belirtebilme konularında rehberlik edildi.

CV oluşturma konusundaki bilgiler arasında, etkili bir CV'nin nasıl hazırlanacağı, işverenlerin dikkat edeceği gibi önemli noktalar, CV'nin işveren gözündeki etkinlik derecesi, yüz yüze görüşmelerin etkinliği ve kısa öz bir anlatımla CV oluşturma konuları yer aldı. Eğitimin sonunda katılımcılardan gelen görüşler ve düşünceler de değerlendirildi ve katılımcıların eksiklikleri belirlenerek bu eksikliklerin giderilmesi noktasında görüş belirtildi.

Eğitim, öğrencilere iş bulma sürecine hazırlıklı olmaları için önemli bir fırsat sunarken, katılımcıların gelecekteki kariyer hedeflerine daha bilinçli bir şekilde ilerlemelerine yardımcı oldu.