• 0 342 317 33 01

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi, 13-14 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği workshop ile öğrencilere sinema, videografi ve fotoğrafçılık alanlarında kapsamlı bir eğitim fırsatı sundu.  Fotoğrafçılık ve videografi alanlarında sektörel deneyime sahip Erkan KARATAŞ ve Alptuğ ÖZYURT tarafından verilen eğitimlerden oluşan etkinlikte, öncelikle videografi ve fotoğrafçılık ile ilgilenen öğrencilere teorik bilgilerin sunulması ve bu bilgilerin uygulama alanına taşınması amaçlandı. 

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özer ÖZKANTAR, "Sinemanın teorik yanının yanı sıra pratik imkânlarının da anlaşılması, deneyimlenmesi ve özümsenmesinin sinema okuyan öğrencilerin kişisel ve bilişsel yetkinlikleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu düşünmekteyim. Bu noktada, iki gün boyunca sürecek videografi ve fotoğrafçılık çalıştayının, öğrencilerimizin akademik çıktıları yorumlama ve yeni çıktılar üretebilme yetkinliklerini etkin bir şekilde arttıracağına inanmaktayım. Bu değerli deneyim için desteklerini esirgemeyen ve bu fırsatı bize sunan Sayın Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY'a ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN’a şükranlarımızı sunuyoruz." sözleriyle değerlendirmede bulundu.

Workshop'un ilk gününde, katılımcılara hem teorik hem de pratik eğitimler verilerek, sinema ve videografi üzerine temel yetkinlikler kazandırıldı. Aynı zamanda, öğrencilere profesyonel film ekipmanları tahsis edilerek, bu ekipmanlarla uygulama yapma şansı tanındı. İlk günün sonunda etkinliğe katılan tüm öğrenciler, kamera ve diğer temel video araçlarının kullanımı ve ışıklandırma gibi temel videografi bilgilerini uygulayarak deneyim kazandılar. 

İlk günün ardından, etkinliğin ikinci gününde ise, portre fotoğrafçılığı ve endüstriyel fotoğrafçılık konularında teorik eğitimler düzenlendi. Uzman eğitmenler tarafından öğrencilere portre ve ürün fotoğrafları çekme teknikleri öğretildi. Ayrıca, etkinlik alanında bir fotoğraf stüdyosu kurularak öğrencilere bu konularda kendi projelerini gerçekleştirmeleri için uygulama alanı sağlandı. Bu eğitimin sonunda etkinliğe katılan bütün öğrenciler portre ve ürün fotoğrafçılığı alanlarında kendi eserlerini ürettiler.