• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanlarının özgün eserlerinden oluşan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi”, tarihi ve kültürel zenginliği ile ünlü Zeugma Mozaik Müzesi Fuaye Alanı'nda açıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü anmak için öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan bu sergiyi sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve bu serginin Cumhuriyet'in temel değerleri ile sanatın güçlü bağlantısını vurgulaması yönüyle büyük bir önem taşıdığını belirtti. Aynı zamanda, sergide yer alan eserlerin, öğrencilere ilham kaynağı olacağını ve onlara sanatın sonsuz olanaklarını keşfetme fırsatı sunacağını söyledi. Prof. Dr. ATALAY, “Cumhuriyet'in temel değerlerini pekiştiren bu eserler, genç nesillere sanatın özgürleştirici ve birleştirici gücünü hatırlatacak ve onları bu değerlere olan bağlılıklarını güçlendirmeye teşvik edecek” sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Ardından, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan ÖZER, serginin hazırlanmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ve öğretim elemanlarının eserlerinin bu özel koleksiyonda bir araya getirilmesinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü ile ilişkilendirilmesinden gurur duyduğunu belirtti. Bu serginin, sanatın evrensel dilini kullanarak Cumhuriyet'in temel değerlerini kutlamanın bir yolu olduğuna dikkat çekti.

Sergi, 14 Kasım 2023 tarihine kadar Zeugma Mozaik Müzesi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.