• 0 342 317 33 01

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından, Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY’ın küratörlüğünde bu sene üçüncüsü düzenlenen “Akademisyen Sanatçılar Sergisi“nin açılışı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal BAY, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖZDAL, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra SİVEREKLİ ve Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Ceyda GÜRSEL’in katılımıyla Şehitkamil Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümüne ithafen düzenlenen sergiye 40 üniversiteden 33 Profesör, 35 Doçent, 18 Doktor Öğretim Üyesi, 16 Öğretim Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisinden oluşan toplam 106 akademisyen sanatçı, resim, baskı resim, fotoğraf, dijital baskı ve heykel gibi çeşitli tekniklerle ürettikleri eserleriyle katılım sağladılar.

Açılışta konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, “Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen düzenlenen bu değerli sergi, Cumhuriyet değerlerine de bir saygı duruşu niteliğindedir. 106 akademisyen sanatçının eserlerini buluşturduğumuz sergi aracılığıyla Cumhuriyet değerlerini pekiştirme fırsatını bulduğumuz için onur duyuyoruz. Sanat, estetik ürünler ortaya koymanın yanı sıra toplumun her alanında yer alan değerleri pekiştiren ve onların gelecek nesillere taşınmasını sağlayan eserleri yaratan bir araçtır. Biz de GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hem Cumhuriyet değerleriyle donatılan hem de geleceğe emin adımlarla ilerleyen sanatçılar yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda bu sergiler şehirle sanatın buluşmasına öncülük eden etkinliklerdir. Dolayısıyla, sanatın topluma yayılması noktasında önemli bir rol üstlenmekteyiz. Güzel Sanatlar Fakültesi, Gaziantep şehrinde sanat üretimini ve paylaşımını artırmak ve şehre yaymak amacıyla çalışmalarına devam edecektir. Bu misyonu sürdürmek için elimizden gelen tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız ve bu yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu süreçte desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Arif ÖZAYDIN’a teşekkürlerimi iletmek isterim. Aynı zamanda sergiye imkân sağlayan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkür ederim.” sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.

 

“Akademisyen Sanatçılar Sergisi 3”, 22 Kasım 2023 tarihine kadar Şehitkamil Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacaktır.