• 0 342 317 33 01

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesinde, 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı’nı düzenledi.

Toplantıda fakültenin geleceğe dönük hedeflerini belirleme, eğitim-öğretim, sanat-tasarım etkinlikleri, uluslararası iş birlikleri, kalite çalışmaları ve eğitim planlaması gibi birçok önemli konu ele alındı.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Bünyamin Üzümcü’nün 2022-2023 ve 2023-2024 eğitim-öğretim yıllarına dair detaylı faaliyet raporu ve akademik etkinlikleri paylaştığı toplantıda, bölüm başkanları ise kendi bölümlerine ait etkinlik ve faaliyet bilgilerini sundu. Toplantıda ayrıca gelecekteki projeler ve hedefler üzerine bilgi alışverişi yapıldı.

Toplantının devamında, 2022-2023 akademik yılı içinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Erdinç Yılmaz’ın Erasmus koordinatörlüğünde Sırbistan Niş Üniversitesi ve Romanya Babeş-Bolyai Üniversitesi ile gerçekleştirilen Erasmus anlaşmaları hakkında bilgi verildi. Daha sonra, Fakülte öğretim elemanları tarafından hazırlanan Fakülte Dergisi IDEART – Uluslararası Tasarım ve Sanat Dergisi’nin dizin çalışmaları ve gelecek sayıları hakkında bilgi paylaşıldı.

Toplantının sonunda konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Akademik Kurul Toplantılarının fakültenin gelişimine ve geleceğe dair hedeflerine ulaşmasında önemli bir platform olduğunu belirterek, akademik yayınlar ve etkinliklerin artırılmasının gerekliliğini ve fakültenin öncelikli gündem maddesinin BAP, sempozyumlar, alt yapı projeleri, çalıştaylar, sergiler, makaleler ve kitaplar gibi akademik faaliyetler olduğu vurguladı.

Toplantı sonunda, Fakülte’nin yeni akademik dönemde hem sanatsal hem de bilimsel çalışmalara daha fazla destek sağlama, uluslararası iş birliklerini artırma ve kurumsal kimliğini güçlendirme yönünde yeni adımlar atma kararı alındı. Toplantı, fakülte kurumsallığına yönelik yapılan çalışmaların ardından sonuçlar ve genel değerlendirme ile sona erdi.