• 0 342 317 33 01

Sekiziz+Biriz Adlı Grubun Karma Resim - Heykel Sergisi Panel & Dia Gösterisi

Sekiz iz grubu 2014 yılında 5 ressam 2 heykeltıraş arkadaşın bir araya gelerek, birlikte sergiler açma, ülkemiz kültür ve sanatına katkı sağlama ve her yıl farklı bir ilde açılacak sergi ile o bölgeyi yakından tanıma isteğinden ortaya çıkmış bir sanat topluluğudur.

İlk sergilerini, Ressamlar; Meliha Yılmaz, Dilek Oğuzoğlu, Meltem Katrancı, Hüseyin Elmas, Bülent Salderay ve Heykeltraşlar; Azimet Karaman ile Necmettin Yağcı'nın katılımıyla 2015 yılında Antalya Arkeoloji Müzesin'nde açmıştır. Topluluğun 2016 yılında İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde açmış olduğu ikinci sergisine Ressam Oğuz Yurttadur katılmış ve adını "SEKİZİZ" olarak ilan etmiştir.

Topluluğa katılım isteklerinin yoğun olması üzerine toplanan üyeler, sekiz rakamında sabit kalmayı, ancak açılacak her sergiye bir sanatçıyı o etkinlik için davet etmeyi uygun görmüştür. Grup 3. Sergisini 26 Nisan 2017 tarihinde Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.

Grup, 2017 yılında Kastamonu'da açılan serginin ardından, ülke genelinde, gerek üniversitelerden gerekse İl kültür müdürlüklerinden yoğun davet alması üzerine, yılda bir açılan sergiyi güz ve bahar aylarında olmak üzere ikiye çıkarmış, her sergiyle birlikte panel ve workshoplar yapılmasını kararlaştırmıştır.

Ekim 2017 tarihinde panel, workshop ve sergi etkinliklerini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleştiren "Sekiziz Grubu" 2018 yılının ilk sergi,workshop ve panelini Edirne Trakya Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir.

15 Ekim 2018 tarihinde Gaziantep Üniverstesi Cenani Konağı Kültür Merkezi'nde açılacak sergi ve workshoplar grubun 6. etkinliğidir. Etkinliğin Ekim ayında olmasına bağlı olarak “Cumhuriyet ve Sanat” konulu bir de panel gerçekleştirecek olan grup üyelerinin sergisi 15 Kasım 2018 tarihine kadar izlenebilecektir.