• 0 342 317 33 01

Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Gülperi Alkan’ın yönettiği ‘‘GAİP’’ isimli belgesel 13. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Öğrenci Kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

Yönetmenliğini Gülperi Alkan’ın, yapımcılığını Elif Donat’ın, kurgusunu Ali Aslan, Ahmet Can Yazıcı ve Mevhibe Hançerli’nin üstlendiği belgesel 13. TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde finale kalan 10 film arasından ikincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde GAİP Belgeselinin gösterimi sonrası katılımcılardan tam aldı. GAİP Belgeseli, alışılmışın dışındaki belgesel yapısıyla da dikkat çekiyor. Film söyleşisi sırasında izleyicilerin yönelttiği soruları cevaplayan Genç Yönetmen Gülperi Alkan; ‘‘Ne yazık ki elimizdeki şeyleri kaybetmeden değerini anlamıyoruz. Ben de her ne kadar bedensel engelli olsam da birkaç yıl önce yaşamaya başladığım işitme sorunuyla yüzleştim. Bu zamana kadar engelli bireylere hep karşı kameradan bakıldı. Bu da ne yazık ki onların bedeninde barınmanın bedelini yansıtmadı. Elimizdekilerin kıymetini ne yazık ki bilmiyoruz. Film bittiğinde yüzlerinizde ajitasyon değil bir sorgulama gördüm. Ne mutlu bana, bedeninizi ve kulaklarınızı 15 dakikalık sorgulattım” dedi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yöneticileri, basın mensupları ile Türk ve dünya sinemasından davetliler katıldı.

13. TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde ikincilik ödülü alan GAİP belgeseli Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği 3. Sinekültür film yarışmasında da belgesel kategorisinde mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak: Gaün Haber Merkezi