• 0 342 317 33 01

 

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, koordinatörlüğünü yapan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer’in  “Çocuklar Kampüste” etkinliği, devlet korumasında bulunan yaklaşık 400 öğrencinin hazır bulunduğu açılışla başladı. Açılışta Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Rektör Yardımcısı Mustafa Sarıbıyık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer, Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm Başkanı Nazan Avcıoğlu Kalebek, Radyo, ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gönül Cengiz ve Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Çoruh ile öğretim elamanları, idari personelimiz ve öğrencilerde yer aldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, çocukların güvenli alanda 12 gün boyunca çeşitli sanatsal ve kültürel ve spor faaliyetlerinde bulunacak olmalarından duyduğu mutluluğu belirtip emeği geçen herkese teşekkür etti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın üniversitenin tüm olanaklarından, devlet korumasında bulunan çocukların yararlanması için gerekli adımları attıklarını belirtip 12 gün boyunca çocuklarımızı kampüsümüzde misafir edeceğimiz için çok sevinçliyiz, etkinliğin düzenlemesinde katkı veren başta sayın Valimize ve tüm kurumlara ayrıca sanatçı hocalarımıza teşekkür ederim dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım, daha önce de üniversitemi ile çeşitli etkinlikler düzenleyip güzel neticeler almıştık. Son olarak geçtiğimiz aylarda Güzel Sanatlar Fakültesi ile Huzur Evimizde bir etkinlik yapmış ve bir sergi ile etkinliği sonuçlandırmıştık, şimdi bu güvenli alanda çocuklarımızla bu etkinliği yapacak olduğumuz için çok mutluyuz, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan başta Sayın Valimiz ve Rektörümüze ve katkı veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim dedi.

Etkinlik kapsamında 19 Ağustos Cuma gününe kadar, devlet korumasındaki çocuklarla, duvar boyama, uçurtma şenliği, spor faaliyetleri canlı müzik ve kampüs gezisi yapılacak.